PočetnaVijestiKIN-KONG dolazi u Zadar

KIN-KONG dolazi u Zadar

-

Kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivača, KIN-KONG, stiže u Zadar u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra, u suradnji s Avvantura Film Festivalom – Filmforum Zadar Matchmaking i uz potporu Grada Zadra i Zadarske županije.

KIN-KONG je edukacijski program koji po prvi puta na jednome mjestu – u gradu Zadru od 27. do 29. kolovoza – okuplja voditelje nezavisnih hrvatskih kina, predstavnike filmske industrije i vrhunske profesionalce iz područja kinoprikazivaštva te relevantnih europskih organizacija s ciljem umrežavanja i razmjene ideja.

Deset predavača iz nezavisnih kina i institucija diljem Europe pridružit će se KIN-KONG-u kako bi podijelili iskustva i primjere uspješnog vođenja kina i repertoara, promicanja filmske kulture i pismenosti, organizacije programa za djecu te programiranja drugačijeg sadržaja i baštinskog filma.

GOSTI

Na predavanjima, debatama i neformalnim razgovorima biti će Fatima Djoumer (Njemačka), voditeljica međunarodnih odnosa u mreži Europa Cinemas; Markéta Hodouskova (Francuska), izvršna direktorica Udruženja Film New Europe; Elke Bludau, voditeljica kinodistribucije u tvrtci Europe’s Finest (Koeln, Njemačka); Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativna Europa – Ureda MEDIA (Zagreb, Hrvatska); Petra Slatinšek, voditeljica dječjeg edukativnog programa Kinobalon (Ljubljana, Slovenija); Edita Bilaver Galinec, predsjednica udruge Djeca susreću umjetnost (Zagreb, Hrvatska); Ivana Jakobović Alpeza, direktorica filmskog programa Sedmi kontinent (Zagreb, Hrvatska); Martin Cikánek, osnivač i direktor tvrtke Cikánek Management (Prag, Republika Češka); Nina Peče, direktorica Kinodvora (Ljubljana, Slovenija) i Jan Noháč, voditelj marketinga i odnosa s javnošću u distribucijskoj tvrtci Aerofilms i u kinu Světozor (Prag, Republika Češka).

Prvi kino kongres nezavisnih kinoprikazivača KIN-KONG nastavak je uspješnog nacionalnog projekta digitalizacije nezavisnih kina, koji je završio u listopadu 2013. godine i kojim je 28 hrvatskih kinodvorana u 27 gradova te šest filmskih festivala opremljeno digitalnim projektorima, čime je ukupan udio digitaliziranih ekrana u Hrvatskoj porastao na 90 posto. Projekt je osmislio Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) uz financijsku potporu Ministarstva kulture i lokalnih zajednica.

KIN-KONG obilježava početak nove faze projekta i uspostavu artikulirane i institucionalno organizirane mreže nezavisnih kinematografa, koja je uvjet za daljnji razvoj kinoprikazivačkog sektora


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije