PočetnaVijestiRaspored i predstavljanje edukativnog dijela 12. LFF-a

Raspored i predstavljanje edukativnog dijela 12. LFF-a

-

Festival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival nastavlja s educiranjem o dokumentarnom filmu kroz četiri besplatna edukacijska programa: za djecu, filmske amatere, profesionalce i ostalu zainteresiranu publiku.

PRVI PUT SNIMAM

Od 27. do 30. kolovoza polaznici radionice za filmske amatere “Prvi put snimam” koju u Ičićima izvodi Filmaktiv iz Rijeke u četiri će sata dnevno (od 10:30 do 12:30 i od 15 do 17:30 sati) naučiti osnove znanja i vještina potrebnih za izradu kratkog dokumentarnog, namjenskog ili eksperimentalnog filma, a realizirat će se i zajednički kratki dokumentarni film koji će biti prikazan u subotu, u elitnom terminu dodjele nagrada i zatvaranja festivala. Prijave i dodatne informacije: [email protected]. Broj polaznika je ograničen.

FILMSKA POČETNICA: ŠTO ČUJEMO O FILMU?

Za najmlađe, djecu do deset godina, organizirana je radionica “Filmska početnica: Što čujemo o filmu?”, u suradnji s Restartom iz Zagreba. U četvrtak, petak i subotu, 28., 29., i 30. kolovoza, od 19 do 20 sati u u Ičićima, Ana Hušman i Tomislav Domes djeci će pojasniti koja je uloga zvuka u filmu. Polaznici će korištenjem opreme za snimanje zvuka i programa za video montažu zajedno s voditeljima ozvučiti jednu video snimku. Prijave i dodatne informacije: [email protected].

CASE STUDY DOKUMENTARCA “GANGSTER TE VOLI”

U petak 29. kolovoza u 17:30 u Taverni Triestina u Ičićima festivalska i ina publika imat će jedinstvenu priliku zaviriti iza kamere hrvatskog dokumentarnog hita “Gangster te voli” (2013) redatelja Nebojše Slijepčevića, kroz case study filma. “Gangster te voli” humoristični je dokumentarac o bračnom posredništvu u Imotskoj krajini. Prikazan je na gotovo 40 međunarodnih festivala gdje je osvojio devet nagrada.

O nastanku filma, od ideje do realizacije, o snimanju s malenom ekipom i početnim minimalnim budžetima, o koprodukcijama, uspjesima, problemima i još koječemu, govorit će dvoje najzaslužnijih, redatelj Nebojša Slijepčević i producentica Vanja Jambrović. Ulaz na case study je besplatan i slobodan!

AUTORSKA ANALIZA FILMA ZA PROFESIONALCE

Za filmske profesionalce u petak 29. kolovoza u Taverni Triestina u 15 sati bit će organizirana autorska analiza dokumentarnog filma, svojevrstan kružok u kojemu se s autorom filma i publikom razgovara o kvalitetama i nedostacima pojedinih filmova kako bi se taj – ili neki budući film autora/autorice – mogao efikasnije spakirati za međunarodnu promociju. Voditelj je Nebojša Slijepčević iz Restarta a analiza je zatvorena za javnost.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Rekordan broj hrvatskih dokumentaraca na 20. ZagrebDoxu

U zagrebačkom WOW baru danas je predstavljen program jubilarnog, 20. ZagrebDoxa.

“The Flats” Alessandre Celesije najbolji film 21. CPH:DOX-a

"The Flats" (2024) talijanske autorice Alessandre Celesije proglašen je najboljim filmom 21. CPH:DOX-a.

Filmovi po izboru članova HDFK-a na jubilarnom ZagrebDoxu

U sklopu 20. ZagrebDoxa prikazat će se filmovi po izboru članova HDFK-a, uz pomoć direktora festivala, Nenada Puhovskog.

Otvorene prijave za 25. Mediteran Film Festival

Otvorene su prijave za 25. Mediteran Film Festival, koji će ove godine biti održan od 8. do 12. listopada u Širokom Brijegu.

“Ljubav na prvu dijagnozu ili ‘Let iznad grličjeg gnijezda'” – U vrućici ekspresije

"Ljubav na prvu dijagnozu ili Let iznad grličjeg gnijezda" (2023.) Bartul Marušić izrađuje umalo opipljivima žarom i predanošću...

Otvorene prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma

Otvorene su prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Hrvatski projekt na Hot Docs Forumu

Hrvatski projekt "Autumn of the Patriarch" ruske autorice Ane Bogolubove, ušao je u industrijski dio festivala Hot Docs.

Dokukino KIC: Tjedan posvećen mentalnom zdravlju

U zagrebačkom Dokukinu KIC ovaj će tjedan biti posvećen filmovima koji imaju veze s mentalnim zdravljem.

20. ZagrebDox: Pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva…

Na ovogodišnji, 20. ZagrebDox (14.4. - 21.4.) dolaze pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva...

U Art-kinu predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma

U riječkom Art-kinu u utorak će biti organizirano predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma.