PočetnaVijesti"Ususret LFF-u" kao uvertira 12. Liburnia Film Festivalu

“Ususret LFF-u” kao uvertira 12. Liburnia Film Festivalu

-

U suradnji s Restart Labelom i Ljetnom pozornicom Opatija, Liburnia Film Festival i ove godine nastavlja s prikazivanjem hit dokumentaraca na Ljetnoj, u programu “Ususret LFF-u”.

Program počinje 5. kolovoza u 21 sat, projekcijom “Duha četrdeset i pete” / “The Spirit of ’45” (2013), filma Kena Loacha o britanskom duhu jedinstva za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tjedan dana kasnije, 12. kolovoza u 21 sat, na scenu stupa dokumentarac Markusa Imhoofa, “Više od meda” / “More Than Honey” (2012), koji istražuje misteriozno smanjivanje pčelinjih zajednica diljem planete.

I za kraj, kao šećer na kraju, 19. kolovoza, također u 21 sat, na Ljetnoj pozornici Opatija bit će organizirana projekcija genijalnog filma Nebojše Slijepčevića, “Gangster te voli” (2013), gorko-slatke komedije o putešesvijama ljubavnog provodadžije Nedjeljka Babića Gangstera.

Na programu 12. Liburnia Film Festivala koji se ove godine održava od 26. do 30. kolovoza u lučici u Ičićima, naći će se lista od 23 hrvatska dokumentarca te filmski program iznenađenja. U konkurenciji je njih 14, u regionalnom programu šest a van konkurencije tri filma Restarta, izbor završnih radova Škole dokumentarnog filma i filmski program iznenađenja.

Tu su i radionice “Filmska početnica” za djecu, “Prvi put snimam” za filmske amatere i “Analiza dokumentarnih filmova” za profesionalce, te masterclass odnosno stručno predavanje, otvoreno za javnost. I u ovoj se godini dodjeljuje nagrada najboljem redatelju, snimatelju, montažeru, dizajneru zvuka i regionalnom filmu te dakako nagrada žirija i publike.

Za posjetitelje LFF-a Autokamp “Opatija” Ičići nudi noćenje po 50 posto nižoj cijeni.

12. Liburnia Film festival organiziraju Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba, u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura nova, Grada Opatije, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Ičića.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije