Svestrani Dave Grohl ponovno napada! Tako bi se ukratko mogao opisati osjećaj nakon vijesti o novom dokumentarnom projektu lidera Foo Fightersa i nekadašnjeg bubnjara Nirvane. Nakon iznenađujuđe dobrog debija sa “Sound Cityjem” (2013) i portreta kultnog glazbenog studija u Kaliforniji, Grohl je snimio osmodjelnu dokumentarnu seriju koja će se na HBO-u početi prikazivati 19. rujna.

Zajedno s ostalim članovima grupe Grohl se uputio na glazbeno putovanje diljem SAD-a, pa će tako svaka epizoda serijala “Foo Fighters: Sonic Highways” biti koncentrirana na određeni grad i glazbenike koji su obilježili njegov zvuk, od Seattlea i Chicaga do Nashvillea i New Orleansa. Cijelo iskustvo američkog glazbenog autora – po jedna pjesma inspirana svakim od razgovara – trebalo bi pronaći mjesto na na novom albumu Foo Fightersa.

“Nakon ‘Sound Cityja’ shvatio sam kako glazba i dokumentarni film dobro funkcioniraju zajedno. Priče glazbenika daju dubinu i supstancu njihovim pjesmama, a zajedno izazivaju snažniju emocionalnu povezanost. Iz tog razloga rekao sam sam sebi: ‘Želim ponovno napraviti dokumentarni film, no umjesto ulaska u studio i pričanja priče, želim putovati Amerikom i ispričati njezinu priču'”, rekao je Grohl za Billboard.com.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here