Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Mitch - dnevnik jednog šizofreničara"

Hrvatski dokumentarni film “Mitch – dnevnik jednog šizofreničara” (Nukleus film, 2014.) Damira Čučića i producenta Siniše Juričića, ipak će ove godine ugledati svjetlo dana.

Podsjetimo, “Mitch” je ove godine trebao doživiti premijeru na ZagrebDoxu, no u posljednji trenutak, gotovo minutu do podne, film je zbog prijetnje tužbom iz Psihijatrijske bolnice Rab povučen s Doxovog repertoara.

“Mitch – dnevnik jednog šizofreničara” prati četrdesetogodišnjeg Mitcha koji se godinama liječi od shizofrenije, a sniman je tijekom četiri godine u spomenutoj bolnici. Iako je ekipa filma, prema Juričićevim riječima, dobila usmeno odobrenje od bolnice, kao i riješeni ugovor s Mitchovom majkom, problemi su nastali nakon završne verzije filma koja se, očito, nije svidjela odgovornima u bolnici.

I Juričić i Čučić odlučno su odbijali tvrdnje iz bolnice o navodnom neovlaštenom snimanju, a epilog ove neugodne situacije još uvijek nismo doznali. Ono što jest poznato je činjenica kako je “Mitch – dnevnik jednog šizofreničara” uredno prijavljen na ovogodišnji Pulski filmski festival, dok će svoju svjetsku premijeru imati na FIDMarseilleu – Međunarodnom filmskom festivalu u Marseilleu koji se održava od 1. do 6. srpnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here