PočetnaVijestiADU pomaže stanovnicima Gunje

ADU pomaže stanovnicima Gunje

-

U ponedjeljak 26. svibnja u 20 sati u kinu Tuškanac u Zagrebu održat će se humanitarna projekcija kratkometražnog igranog filma Priča o Mari iz Velog Varoša” (2013) Igora Šeregija te dugometražnog Velika ljepota” / “La grande bellezza” (2013) Paola Sorrentina, u organizaciji Akademiji dramske umjetnosti u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je stanovnicima Gunje.

Dio je to humanitarne inicijative HELP Gunja koju su prije nekoliko dana pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti koji dolaze upravo iz poplavljenih područja u Gunji i okolici. Cijena ulaznice za ovu priliku iznosi 15 kuna, a sav prikupljeni iznos uplatit će se na žiro-račun Općine Gunja.

Ovi studenti ujedno su i članovi Studija kreativnih ideja iz Gunje, jednog od najaktivnijih filmskih klubova u zemlji. U suradnji s drugim studentima Akademije napravili su i kratke video-isječke kojima pozivaju sve svoje kolege na solidarnost i pomoć stanovništvu nastradalom od poplava.

Video-isječke možete pogledati ovdje.

Uz ovu kino-akciju, u petak 23. svibnja u 20 sati u Akademijinoj dvorani F5 u Frankopanskoj 22 održat će se i humanitarna izvedba predstave Rekonstrukcija”, ispita iz scenskog pokreta 2. godine studija glume pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića.

Ako niste u Zagrebu i ne možete prisustvovati ovim događanjima, iz inicijative HELP Gunja pozivaju da svoje donacije uplatite izravno na posebni žiro-račun Općine Gunja: HR0924850031500005992.

Podsjećamo da je aktivan i telefonski broj 060 90 11 putem kojeg možete donirati 6,25 kn (PDV uključen) za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.