Foto: Liburnia Film Festival

Organizatori 12. LFF-a – udruge Delta i Restart – pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 12. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 26. do 30. kolovoza 2014. u lučici u Ičićima kraj Opatije.

Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2013. ili 2014. godini koji su nastali u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili autora, ili u koprodukciji s Hrvatskom. U obzir dolaze i koprodukcijski filmovi kojima je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije minimalno druga produkcijska zemlja, neće se razmatrati.

Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2014.

Žiri LFF-a nagradit će najbolji film, najboljeg redatelja/icu (nagradu dodjeljuje Institut dokumentarnog filma IDF iz Praga), najboljeg snimatelja/icu, najboljeg montažera/ku, najboljeg dizajnera/icu zvuka i najbolji regionalni film, a ako tako odluči, dodijelit će i posebno priznanje. Publika će izabrati najbolji film po njihovom izboru.

Za nagradu za najbolji regionalni film natječju se autori s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su filmove snimali na tom području. Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2012. godine.

“Ove godine pokušali smo svima olakšati prijavljivanje, pa sada to možete učiniti putem online PRIJAVNICE na internet stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com. Ukoliko vam je film dostupan na Vimeo kanalu i zaštićen lozinkom, više ništa ne morate slati tradicionalnom poštom“, kažu u organizaciji festivala.

Oni koji nemaju film online, nakon popunjavanja prijavnice film trebaju poslati isključivo na DVD-u, na adresu: RESTART, (za Liburnia Film Festival), Trg V. Mačeka 1, 10000 Zagreb.

Prošle godine Liburnia Film Festival trajao je pet dana, a festivalske programe pratilo je više od četiri tisuće posjetitelja. I ove godine organizatori najavljuju najbolje iz domaće produkcije, nekoliko radionica i predavanja te naravno – zabavu.

Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Ičića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here