PočetnaVijesti Glavna nagrada 8. DORF-a pripala filmu o Damiru Avdiću

[DORF 2014] Glavna nagrada 8. DORF-a pripala filmu o Damiru Avdiću

-

Foto: Vjeko Berton

Nakon tri dana i tri noći na vinkovačkom festivalu dokumentarnog rock filma (DORF-u), vratili smo se puni dojmova u našu zagrebačku centralu. Zbog problema s kompjuterizacijom (naravno, isprika na tome) nismo bili u mogućnosti naše izvještaje direktno stavljati na službenu stranicu, ali ćete u narednih nekoliko dana dobiti očekivane recenzije i izvještaje iz slavonske prijestolnice glazbenih dokumentaraca.

Za sada ćemo čisto telegrafski ponoviti kako je tročlani žiri (redatelji Ines Pletikos i Damir Čučić te selektor festivala Cinema City iz Novog Sada Petar Protić) jednoglasno odlučio o pobjedniku 8. DORF-a.

Slovenski redatelj Dušan Moravec osvojio je glavnu vinkovačku nagradu sa svojim dokumentarcem o glazbeniku Damiru Avdiću“Damir Avdić – Pravi čovjek za kapitalizam” (2013). Vinkovačkom laureatu pripala je statua makedonske umjetnice Marije Miloševske.

Posebno priznanje festivala primio je još jedan slovenski filmaš – Janez Burger – koji je na DORF pristigao s dokumentarcem “Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj” (2013), pričom o tamošnjem pjesniku i glazbeniku Marku Brecelju.

I za kraj, nagrada za najbolji scenarij stigla je u ruke Dariju Bukovskom i njegovom filmu “Svima treba san” čija bi premijera trebala uslijediti na sljedećem DORF-u.

Mladom redatelju pripala je novčana nagrada od 10 tisuća kuna koju festival već drugu godinu za redom dodjeljuje u suradnji s Klasik TV-om. Lijepi novčani poticaj za budućnost dodijelio je žiri u sastavu Igor Tomljenović (filmski kriitičar), Brankica Drašković (redateljica) te Toni Šarić, direktor festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije