PočetnaVijesti"Dokumentarni četvrtak": Na repertoar dolazi "Slika koja nedostaje"

“Dokumentarni četvrtak”: Na repertoar dolazi “Slika koja nedostaje”

-

Za naše čitatelje iz susjedne Srbije, a koji možda još nisu upoznati s novim nefikcijskim programom u svojoj zemlji, ponovno napominjemo kako je beogradski dokumentarni festival Slobodna zona od prošlog mjeseca počeo organizirati redovnu projekciju najistaknutijih svjetskih dokumentarnih filmova.

Nakon projekcije “Michael H – Profession: Director” (2013., Yves Montmayeur), gledatelji će u sklopu programa Dokumentarni četvrtak moći pogledati izvrsni dokumentarac “Slika koja nedostaje” / “The Missing Picture” (2013) redatelja Rithyja Panha.

Film koji ste mogli pogledati na ovogodišnjem Human Rights Film Festivalu, na unikatan način – pomoću brižno izrađenih glinenih figurica – progovara o razmjerima strahovlade Crvenih Kmera u Kambodži sredinom 70-ih godina. Projekcija filma počinje u 20 sati, u Kulturnom centru REX, koji se nalazi u Jevrejskoj 16.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.