Početna Vijesti "Gangster te voli" krenuo u distribuciju i oduševio gledatelje u Splitu

“Gangster te voli” krenuo u distribuciju i oduševio gledatelje u Splitu

-

U četvrtak, 6. veljače u osam hrvatskih gradova započela je kino distribucija filma Gangster te voli. Prava euforija vladala je u Splitu, gdje je publiku pozdravila ekipa filma, a hrvatski ministar ljubavi Nediljko Babić u svom ih je prepoznatljivom stilu podsjetio da se bliži Dan zaljubljenih.

“Gangster te voli”, dokumentarni film Nebojše Slijepčevića o imotskom provodadžiji Nediljku Babiću, jučer je premijerno prikazan u nezavisnim kinima u Puli, Vodicama, Sinju, Splitu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Varaždinu i Kutini te u multipleksima Cineplexx u Splitu i u Zagrebu.

Posebno je uzbuđenje u četvrtak vladalo u splitskom kinu Central, gdje su publiku i goste pozdravili protagonisti filma Nediljko Babić, Maya, Ante i Danica te producentica Vanja Jambrović i redatelj Nebojša Slijepčević.

Gangster te voli
Foto: Restart

Hvala što ste došli u ovolikom broju i što se za film tražila karta više. Ako ima tu ‘neki zainteresirani, neka se jave s povjerenjem. Dolazi Valentinovo, Dan zaljubljenih“, obratio se Babić publici nakon projekcije i izazvao gromoglasne ovacije, posebno kad je otpjevao pjesmu Gangster Amor sa soundtracka filma. U publici u splitskom kinu Central bio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je pohvalio odličan dokumentarac s originalnim glumcima-naturščicicima.

Nakon prvih projekcija zadovoljstvo je izrazio i redatelj Nebojša Slijepčević uz riječi: Jako se veselim kinodistribuciji i potajno se nadam da će uspjeh ‘Gangstera’ značiti prekretnicu za dokumentarce u Hrvatskoj, da će ih prestati tretirati kao siromašne daleke rođake igranog filma.”

Najopsežnija kino distribucija jednog dokumentarnog filma u Hrvatskoj započet će i u ostalim hrvatskim gradovima do kraja veljače. Distributer filma je Restart Label.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Muzeju revolucije” financijska potpora Sundance Institutea

Dokumentarni film "Muzej revolucije" redatelja Srđana Keče dobio je financijsku potporu Sundance Institute Documentary Funda.

24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u  Jihlavi: “Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio” – Đubrište kao poluuspješni metanarativni potencijal

Na 24. Jihlava IDFF-u prikazuje se i "Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio", hibridni film Igora Bezinovića i Ivane Pipal.

“Jedna od nas”: Edukativna kampanja za maturante

Redatelj dokumentarca "Jedna od nas", Đuro Gavran, pokrenuo je edukativnu kampanju kojoj je cilj progovoriti o problemu seksualnog zlostavljanja djece.

“Povuci-potegni” Nevena Hitreca u hrvatskim kinima

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film "Povuci-potegni" (2020) redatelja Nevena Hitreca od četvrtka 5. studenog dolazi u hrvatska kina.

“Love Fraud” – Lov na serijskog kradljivca srca

Serijal "Love Fraud" (2020) odašilje jasno upozorenje o današnjim opasnostima bezuvjetnog povjerenja koje iskazujemo strancima na internetu.

Dokumentarci o Andreju Tarkovskom i Dušanu Makavejevu u Dokukinu KIC

Program Dokukina KIC ovaj vikend donosi premijere dokumentaraca o slavnim redateljima koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti filma.

Danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi

U Češkoj danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi, koji će potrajati od 27. listopada do 8. studenog.

Al Jazeera Balkans: “Ponoćni putnik” i “Ivanova igra”

Al Jazeera Balkans na svom će programu ovog tjedna prikazati "Ponoćnog putnika" Hassana Fazilija te "Ivanovu igru" Tomislava Žaje.

Danas počinje 63. DOK Leipzig, niz hrvatskih projekata u industrijskom programu

Danas (ponedjeljak, 26.10.) počinje 63. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu - DOK Leipzig.

“Hall of Fame”: Chantal Akerman

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame - vodič kroz povijest dokumentarnog filma", donosi dvije projekcije posvećene Chantal Akerman.