PočetnaVijesti"Gangster te voli" krenuo u distribuciju i oduševio gledatelje u Splitu

“Gangster te voli” krenuo u distribuciju i oduševio gledatelje u Splitu

|

U četvrtak, 6. veljače u osam hrvatskih gradova započela je kino distribucija filma Gangster te voli. Prava euforija vladala je u Splitu, gdje je publiku pozdravila ekipa filma, a hrvatski ministar ljubavi Nediljko Babić u svom ih je prepoznatljivom stilu podsjetio da se bliži Dan zaljubljenih.

“Gangster te voli”, dokumentarni film Nebojše Slijepčevića o imotskom provodadžiji Nediljku Babiću, jučer je premijerno prikazan u nezavisnim kinima u Puli, Vodicama, Sinju, Splitu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Varaždinu i Kutini te u multipleksima Cineplexx u Splitu i u Zagrebu.

Posebno je uzbuđenje u četvrtak vladalo u splitskom kinu Central, gdje su publiku i goste pozdravili protagonisti filma Nediljko Babić, Maya, Ante i Danica te producentica Vanja Jambrović i redatelj Nebojša Slijepčević.

Gangster te voli
Foto: Restart

Hvala što ste došli u ovolikom broju i što se za film tražila karta više. Ako ima tu ‘neki zainteresirani, neka se jave s povjerenjem. Dolazi Valentinovo, Dan zaljubljenih“, obratio se Babić publici nakon projekcije i izazvao gromoglasne ovacije, posebno kad je otpjevao pjesmu Gangster Amor sa soundtracka filma. U publici u splitskom kinu Central bio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je pohvalio odličan dokumentarac s originalnim glumcima-naturščicicima.

Nakon prvih projekcija zadovoljstvo je izrazio i redatelj Nebojša Slijepčević uz riječi: Jako se veselim kinodistribuciji i potajno se nadam da će uspjeh ‘Gangstera’ značiti prekretnicu za dokumentarce u Hrvatskoj, da će ih prestati tretirati kao siromašne daleke rođake igranog filma.”

Najopsežnija kino distribucija jednog dokumentarnog filma u Hrvatskoj započet će i u ostalim hrvatskim gradovima do kraja veljače. Distributer filma je Restart Label.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

20. ZagrebDox: “Rusko tiho sunce” – Djevuške u Putinovim raljama

Stilski dinamizam koji poetizira cjelinu duša filma "Rusko tiho sunce", dok profiliranje likova autoricu, čini se, vrlo malo zanima.

Rea Rajčić: “Kod dokumentaraca često sama situacija diktira autorski tim i podjelu poslova”

Producentica i redateljica Rea Rajčić za naša portal govori o svom debitantskom filmu "1001 noć" (Eclectica, 2023.).

20. ZagrebDox: “Tamo gdje raste trava” – Mettlerovi paradoksi

Peter Mettler u "Tamo gdje raste trava", između ostalog, snima svoju majku i oca u poznim godinama, očevu samrtničku postelju i kremiranje...

20. ZagrebDox: “Radije bih bila kamen” – Mala Jela sjedi na kamenu

Identitet i metamorfoza istog zasigurno je jedna od fokusnih točaka filma "Radije bih bila kamen" (Studio Pangolin, 2024.) Ane Hušman.

20. ZagrebDox: “Lijepi i dragi ljudi” – Milenijska fotografija

"Lijepi i dragi ljudi" (2024) Igora Mirkovića mogao je donijeti znatno više informacija i zaći mnogo dublje u izabrani odsječak svijeta.

20. ZagrebDox: “Književna groupie” – Banalno o banalnom

Željko Špoljar je (glavni) lik dokumentarnog filma "Književna groupie" (Factum, 2024.), debitantskog samostalnog rada Nikice Marovića.

20. ZagrebDox: “Šutnja razuma” – Film – način uporabe

Zapaženi film Kumjane Novakove "Šutnja razuma" (2023) već se naslovom referira na nemogućnost zahvaćanja makabričnosti ratnog stanja.

20. ZagrebDox: “Đe je kruva nema gladi” – Ispod peke

"Đe je kruva nema gladi" (2023) je diplomski film Katarine Lukec, studentice Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

David Lušičić: “Galeb je imao nadnacionalni značaj”

David Lušičić uskoro na 20. ZagrebDoxu predstavlja svoj novi film - "Galeb" (2024), o najpoznatijem jugoslavenskom brodu.

Sinoć otvoren jubilarni, 20. ZagrebDox

U zagrebačkom Kaptol Boutiqe Cinema sinoć je svečano otvoren jubilarni, 20. ZagrebDox.