Foto: Restart

U četvrtak, 6. veljače u osam hrvatskih gradova započela je kino distribucija filma Gangster te voli. Prava euforija vladala je u Splitu, gdje je publiku pozdravila ekipa filma, a hrvatski ministar ljubavi Nediljko Babić u svom ih je prepoznatljivom stilu podsjetio da se bliži Dan zaljubljenih.

“Gangster te voli”, dokumentarni film Nebojše Slijepčevića o imotskom provodadžiji Nediljku Babiću, jučer je premijerno prikazan u nezavisnim kinima u Puli, Vodicama, Sinju, Splitu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Varaždinu i Kutini te u multipleksima Cineplexx u Splitu i u Zagrebu.

Posebno je uzbuđenje u četvrtak vladalo u splitskom kinu Central, gdje su publiku i goste pozdravili protagonisti filma Nediljko Babić, Maya, Ante i Danica te producentica Vanja Jambrović i redatelj Nebojša Slijepčević.

Gangster te voli
Foto: Restart

Hvala što ste došli u ovolikom broju i što se za film tražila karta više. Ako ima tu ‘neki zainteresirani, neka se jave s povjerenjem. Dolazi Valentinovo, Dan zaljubljenih“, obratio se Babić publici nakon projekcije i izazvao gromoglasne ovacije, posebno kad je otpjevao pjesmu Gangster Amor sa soundtracka filma. U publici u splitskom kinu Central bio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je pohvalio odličan dokumentarac s originalnim glumcima-naturščicicima.

Nakon prvih projekcija zadovoljstvo je izrazio i redatelj Nebojša Slijepčević uz riječi: Jako se veselim kinodistribuciji i potajno se nadam da će uspjeh ‘Gangstera’ značiti prekretnicu za dokumentarce u Hrvatskoj, da će ih prestati tretirati kao siromašne daleke rođake igranog filma.”

Najopsežnija kino distribucija jednog dokumentarnog filma u Hrvatskoj započet će i u ostalim hrvatskim gradovima do kraja veljače. Distributer filma je Restart Label.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here