Početna Vijesti Na HBO u lipnju dolazi dokumentarac o pokojnom ocu Roberta De Nira

Na HBO u lipnju dolazi dokumentarac o pokojnom ocu Roberta De Nira

-

Na nedavno završenom Sundance Film Festivalu premijeru je doživio i zanimljivi dokumentarac redatelja Perrija Peltza i Geetae Gandbhir, “Remembering the Artist Robert De Niro, Sr.” (2014). Ako vam se ime u samom naslovu filma učinilo poznatim, dobro ste pokopčali stvari, budući da je ovaj redateljski dvojac snimio film o pokojnom ocu legendarnog Roberta De Nira, koji je preminuo još 1993. godine u 71. godini života.

“Remembering the Artist Robert De Niro, Sr.” televizijsku premijeru će doživjeti na HBO-u u lipnju ove godine, a obuhvaća cjelokupni život De Nirovog oca, poznatog ekspresionističkog slikara koji je napustio svoju obitelj u trenutku spoznaje vlastite homoseksualnosti.

“Uradio sam ovo zbog svog oca. Želio sam da moja mlađa djeca, koja su rođena nakon njegove smrti, saznaju tko je bio Robert De Niro, stariji. Čak sam nedirnutim ostavio i njegov slikarski studio, tako da unuci mogu vidjeti čime im se djed bavio”, rekao je Robert De Niro za Hollywoodreporter.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.