PočetnaVijestiNa HBO u lipnju dolazi dokumentarac o pokojnom ocu Roberta De Nira

Na HBO u lipnju dolazi dokumentarac o pokojnom ocu Roberta De Nira

|

Na nedavno završenom Sundance Film Festivalu premijeru je doživio i zanimljivi dokumentarac redatelja Perrija Peltza i Geetae Gandbhir, “Remembering the Artist Robert De Niro, Sr.” (2014). Ako vam se ime u samom naslovu filma učinilo poznatim, dobro ste pokopčali stvari, budući da je ovaj redateljski dvojac snimio film o pokojnom ocu legendarnog Roberta De Nira, koji je preminuo još 1993. godine u 71. godini života.

“Remembering the Artist Robert De Niro, Sr.” televizijsku premijeru će doživjeti na HBO-u u lipnju ove godine, a obuhvaća cjelokupni život De Nirovog oca, poznatog ekspresionističkog slikara koji je napustio svoju obitelj u trenutku spoznaje vlastite homoseksualnosti.

“Uradio sam ovo zbog svog oca. Želio sam da moja mlađa djeca, koja su rođena nakon njegove smrti, saznaju tko je bio Robert De Niro, stariji. Čak sam nedirnutim ostavio i njegov slikarski studio, tako da unuci mogu vidjeti čime im se djed bavio”, rekao je Robert De Niro za Hollywoodreporter.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.