PočetnaVijesti"Gangster te voli": Ovo je šest stvari koje definitivno niste znali o...

“Gangster te voli”: Ovo je šest stvari koje definitivno niste znali o hrvatskom dokumentarcu godine

-

Kako smo već ranije izvještavali, dokumentarac Nebojše Slijepčevića o imotskom matchmakeru Nedjeljku Babiću Gangsteru – “Gangster te voli” – od 6. veljače 2014. godine prikazivat će se u 30 gradova diljem Hrvatske, odnosno u 15 gradova i otoka širom Dalmacije tijekom predstojećeg ljeta.

Zahvaljujući dobrim ljudima iz Restarta, portal Dokumentarni.net u prilici je predstaviti i malu ekskluzivu u vidu zanimljivosti sa snimanja najboljeg hrvatskog dokumentarca u 2013. godini.

Skida li ikad Nedjeljko Babić svoje naočale i u kakvom rasploženju je redatelj Nebojša Slijepčević zatekao lokalne bikove, pročitajte u sljedećih nekoliko redaka.

Šest stvari koje definitivno niste znali o dokumentarcu “Gangster te voli”:

1. Nakon što je vidjela film, jedna sredovječna Hrvatica nastanjena u Njemačkoj zaljubila se u jednog od neženja iz filma te ga je pozvala da ju posjeti. On je pristao i trenutno se nalazi kod nje u Njemačkoj. Tako je i film posredovao u jednoj ljubavi.

2. Filmska ekipa Slijepčevićevog dokumentarca snimila je i najstarijeg Gangsterovog klijenta koji je debelo prešao osamdesetu, no nije odustao od namjere pronalaska žene. Imao je veliku gastarbajtersku penziju i tri Mercedesa.

Svu navedenu imovinu namjeravao je ostaviti novoj ženi, no nažalost gospodin je preminuo tijekom snimanja, a pojavljuje se tek u jednom kadru dokumentarca. Ženu nije pronašao, a gdje su Mercedesi“Gangsterova” ekipa ne zna.

3. Prve godine snimanja Nebojša Slijepčević i ostatak filmske družine pratili su jednu Rumunjku koja se pokušavala udati u Hrvatskoj. No kad je ona naprasno odustala od potrage za mužem i vratila se u Rumunjsku, odlučili su pronaći novu junakinju i krenuti ispočetka sa snimanjem.

Kako se cijela dokumentarna koncepcija vrtila oko okvira u kojem strankinja traži hrvatskog muža, tako su naši Gangsteraši morali čekati novu pogodnu junakinju. Tek naredne godine ekipa je upoznala Mayu iz Bugarska, koja je postala okosnica ovog dokumentarca.

4. Jedna od glavnih Gangsterovih motivacija za pristanak na smimanje “Gangstera te voli” bio je i inat prema jednom redatelju iz Imotskog, koji je prethodno odbio napraviti film o našem Nedjeljku. “A sad će vidit’ da je čak iz Zagreba došla ekipa snimiti film o meni”, rekao im je Gangster na prvom susretu.

5. Tijekom snimanja prve bikijade jedan preplašeni bik zatrčao se na redatelja Nebojšu Slijepčevića i gotovo ga napiknuo na rog. “Gledajući kroz kameru nisam shvatio koliko je blizu i u zadnji trenutak sam se izmaknuo”, prisjetio se sa zebnjom redatelj “Gangstera”.  

6. Ekipa dokumentarca “Gangster te voli” tijekom cijelog višemjesečnog snimanja filma i druženja niti u jednom trenutku nisu vidjeli Nedjeljka Babića bez tamnih naočala. Ovaj posrednik u spajanju usamljenih srca nikad ne skida svoje naočale, pa čak ni u trenucima opuštanja na plaži ili kupanja u moru.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka pogledalo više od pet tisuća gledatelja

Dokumentarac "El Shatt – nacrt za utopiju" (KOMPOT /...