PočetnaVijestiPay-It-Forward - Novi način distribucije filmova

Pay-It-Forward – Novi način distribucije filmova

|

U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo tektonskih promjene u načinu percepcije, produkcije i distribucije dokumentarnih filmova. Redatelji nefikcijskih ostvarenja tako sve lakše i brže mogu doprijeti do široke publike, a i sami dokumentarci svojim sadržajnim i produkcijskim kvalitetama često prate nametnuti tehnološki napredak.

Nova incijativa, na tragu dodatnog olakšavanja procesa distribucije, predstavila se na ovogodišnjem nizozemskom festivalu IDFA. Škotski dokumentarni institut (Scottish Documentary Institute) i kompanija Distrify, predstavili su novi način online distribucije filmovaPay-it-Forward koncept – u kojem će gledatelji za relativno mali novac moći kupiti određeni film, a onda kupljeni link besplatno podijeliti svojim prijateljima.

“Ovo je prvi put da je Pay-it-Forward koncept upotrijebljen za distribuciju filmova. Uzbuđeni smo zbog činjenice kako će filmski redatelji dobiti prostor za prikazivanje svojih djela, a smatram kako će ovaj koncept od posebne koristi biti dokumentarnim filmovima, kako bi svoju vrijednu poruku mogli proširiti diljem svijeta”, rekao je izvršni direktor Distrifyja, Peter Gerard.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.