PočetnaVijestiOtvorene prijave za 27. Dane hrvatskog filma i 16. Liburnia Film Festival

Otvorene prijave za 27. Dane hrvatskog filma i 16. Liburnia Film Festival

-

Dva hrvatska filmska festivala itekako bitna za domaću dokumentarističku industriju, gotovo istovremeno su otvorila prijave za svoja najnovija izdanja – 27. Dani hrvatskog filma koji će se od 16. do 20. lipnja održavati u Zagrebu, odnosno 16. Liburnia Film Festival koji je na rasporedu od 20. do 24. kolovoza u Opatiji.

27. DHF otvoren je za sve filmove hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani. Prijave su otvorene do 15. travnja 2018. godine, i to za kategorije kratkometražnog i srednjemetražnog igranog filma, odnosno dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog filma (uključuje i glazbeni spot).

Što se pak Liburnia Film Festivala tiče, ovdje su prihvatljivi svi hrvatski dokumentarni filmovi završeni u 2017. ili 2018. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, odnosno svi filmovi nastali u koprodukciji ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2016. godine. LFF-ove prijave otvorene su do 25. svibnja 2018. godine.

Opširnije na službenim stranicama Dana hrvatskog filma i Liburnia Film Festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije