PočetnaVijesti"The New Greatness": Manjinska hrvatska koprodukcija na premijernom IDFA Project Spaceu

“The New Greatness”: Manjinska hrvatska koprodukcija na premijernom IDFA Project Spaceu

-

Iz Amsterdama stiže vijest o pokretanju novog projekta od strane najvećeg festivala dokumentarnog filma na svijetu, IDFA-e. Radi se, naime, o programu cjelogodišnje podrške pod nazivom IDFA Project Space, kroz koji će sudionici IDFA-inih natjecateljskih i inih industrijskih programa (natjecateljski program, program za debitantske autore First Talents, fond IDFA Bertha i IDFAcademy) dobiti priliku za daljnje kreativno i profesionalno brušenje svojih budućih projekata.

Odabrani filmaši tako će tijekom cijele godine primati mentorske savjete od poznatih redateljskih i montažerskih imena, pa inauguracijsko izdanje programa obećava dolazak Karima Aïnouza, Signe Byrge Sørensena, Alana Berlinera, Emme Davie, Maite Alberdi, Gladys Joujou, Ollieja Huddlestona i Jespera Osmunda. IDFA Project Space počinje potkraj sljedećeg mjeseca, 29. lipnja.

A među prvih deset odabranih filmaša našla se i Ruskinja Anna Šišova-Bogolubova, koja razvija dokumentarni film “The New Greatness” o dvije tamošnje tinejdžerice optužene za pokušaj rušenja postojećeg državnog sustava, i to zbog svojih stavova na internetu o političkim, ekološkom i društvenim temama u Rusiji.

Za hrvatsku dokumentaristiku vijest iz Amsterdama važna je iz kuta manjinskog koprodukcijskog angažmana Nukleus filma (producent Siniša Juričić). Dokumentarac pak nastaje u produkciji ruskog Ethnofund NPO-a te koprodukciji već spomenutog NF-a, odnosno britanskog Roast Beef Productionsa. Projekt je, podsjetimo, sudjelovao na uglednom Hot Docs Forumu, a nedavno je dobio i novčanu podršku europskog potprograma MEDIA Kreativne Europe.

Ostalih devet projekata u razvoju provjerite na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije