PočetnaVijestiOtvorene prijave za 22. Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić"

Otvorene prijave za 22. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”

-

Otvorene su prijave za 22. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”, koje se primaju do 15. lipnja na novoj internetskoj stanici https://smk.hfs.hr/. Školu organizira Hrvatski filmski savez, a zamišljena je za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. U 21 godinu postojanja kroz nju je prošlo više od 2700 polaznika, dok će se ove godine održati u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza 2020. godine.

Današnje je društvo u potpunosti društvo medija, stoga je pravo vrijeme da svi, a pogotovo mladi i njihovi roditelji, odgajatelji i profesori posvete posebnu pažnju medijskoj pismenosti. Današnja su djeca, djeca medija od najranije dobi, a bez medijskog znanja svi se pojedinci prepuštaju konzumiranju medijske kulture bez kritičkog odmaka. Također, medijska kultura obavezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama, dok je učenje o medijima daleko od onoga što se na prvi pogled čini.

Svi profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati  s najvećim filmskim profesionalcima mogu se prijaviti do 15. lipnja 2020. godine na sljedećoj web adresi.

Stručnost predavača i voditelja radionice kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost samo je još jedan dokaz uspješnosti škole. Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih.

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video-radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije