Dokumentarna industrija uskoro bi trebala dobiti još jedan specijalizirani festival, i to u organizaciji milijardera Larry Ellisona koji za početak 2016. godine planira otvaranje premijernog izdanja Dokumentarnog filmskog festivala u Lanaiju (Lanai Documentary Film Festival).

Lanai je površinom šesti po veličini havajski otočić, a njegov vlasnik upravo je Ellison koji je to postao 2012. godine. LDFF će ugostiti dokumentarne filmove dugog i kratkog metra, dok će njegov program biti podijeljen u pet kategorija: ženska prava, obrazovanje u zemljama u razvoju, dobrobit životinja, inovacije u održivosti te tehnologije koje potiču razvoj ekonomije.

Prema informacijama sa službene LDFF-ove web-stranice, ideja samog festivala jest pokrenuti pravu promjenu u svijetu. Njegovo čelništvo tako će službeni program birati mnogo ranije od uobičajenih rokova, a u planu je i snimanje mini-dokumentaraca o izabranim redateljima kroz 365 dana prije početka havajskog filmskog hepeniga. Na taj način službeni film LDFF-a postaje svojevrsni šećer na kraju cjelokupnog snimljenog iskustva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here