21.6 C
Zagreb
24.03.2017.
Poznati televizijski i filmski redatelj Eduard Galić dao je intervju za Dokumentarni.net u sklopu našeg projekta "Prozori".
Direktor Human Rights Film Festivala, Petar Milat, za Dokumentarni.net najavljuje četrnaesto izdanje zagrebačkog festivala o ljudskim pravima.
Nekadašnji direktor FAS-a, Krunoslav Heidler, podijelio je s nama svoja razmišljanja o Lordanu Zafranoviću, 1971., sukobu s Franjom Tuđmanom...
Hrvatski redatelj Lordan Zafranović za Dokumentarni progovara o nekoliko manje poznatih detalja iz svoje biografije, prošlosti, budućnosti, "Karuzu"...
Svestrani umjetnik Goran Trbuljak, s kojim smo razgovarali u sklopu "Prozora", svojim šarmom i energijom ne odaje dojam čovjeka blizu odlaska u mirovinu.
Domagoj Matizović Ristić autor je igrano-dokumentarnog filma "Šta ako jesmo?" (2016), a s redateljem smo porazgovarali u sklopu 25. Dana hrvatskog filma.
Bogdan Žižić, s kojim smo popričali u sklopu naših "Prozora", spada među najnagrađivanije hrvatske dokumentariste, cijenjene čak i u bijelom svijetu.
Foto: Marin Ćuk Vurnek
Nova izvršna direktorica Liburnia Film Festivala, Jelena Androić, za naš portal govori o razlozima seljenja festivala iz Ićića u Opatiju.
Toma Zidić, i sam autor dokumentarnih filmova, među kojima i svjetski uspješnog “Trkača” (2014), u intervjuu za naš portal govori o 3. Reviji hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu (Sv. Ivan Zelina, 12. - 15. svibnja) čiji je osnivač i umjetnički direktor, ali i o tome zašto su, unatoč globalno rastućem trendu dokumentarne filmske umjetnosti, u konkurencijama domaćih festivala...
Poznati hrvatski redatelj, dokumentarist i filmski kritičar Petar Krelja (r. 1940. u makedonskom Štipu) otvorio nam je prekjučer vrata svojeg doma u Zapruđu. Uz redatelja, dočekala nas je i njegova supruga Vesna, ravnopravna suputnica na Petrovom višedesetljetnom životno-filmskom putu. S ovim prekrasnim i toplim ljudima razgovarali smo o filmu "Povratak", dokumentarnom ostvarenju Petra Krelje iz 1975. godine koji se...

Najnovije

Recenzije

Intervjui

Prozori