Od danas, ponedjeljka 2. listopada, na kablovskim se mrežama počinje emitirati novi dokumentarni kanal pod nazivom DOKUTV. Posebnost tog kanala je u tome što je to prvi takav kanal u vlasništvu jedne hrvatske tvrtke, odnosno što cjelokupan program DOKUTV-a bira živuća legenda kad je o dokumenatarnim filmovima riječ – Đelo Hadžiselimović. DOKUTV će u prvom mjesecu emitiranja moći gledati korisnici B.neta i Vipneta, i to u osnovnom paketu; te evotv-a, u buketu dokumentaraca i HD buketu.

Kako Đelo Hadžiselimović nije mirovao nakon odlaska u mirovinu, tako je svoje dokumentarističko televizijsko znanje udružio s hrvatskom tvrtkom Discovery film, poznatoj po distribuciji kvalitetnih i nagrađivanih filmova iz cijeloga svijeta, a koji su ujedno i organizatori Vukovar Film Festivala te vlasnici kablovskog filmskog kanala KINOTV. Taj spoj rezultirao je rođenjem DOKUTV-a čiji će se program prikazivati 24 sata dnevno i koji će obilovati raznovrsnim dokumentarcima što ih je, jedan po jedan, odabrao upravo Đelo Hadžiselimović.

Tematski, program će sadržavati putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali će se baviti i avanturama, lifestyleom, slavnim osobama, aktualnim događanjima itd. DOKUTV će prikazivati i premijerne dokumentarce, dok će sadržaj dijelom biti sinkroniziran. U konačnici, kanal će biti rezerviran za sve one koji žele znati više, odnosno sve zaljubljenike u ovaj sve popularniji rod Sedme umjetnosti.

Svake subote i nedjelje u 20 sati prikazivat će se recentni, cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok raspon tema. Primjerice, u listopadu će biti prikazana dva filma s modnom tematikom, “Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu” / “Scatter My Ashes at Bergdorf’s” (Matthew Miele, 2013.) i “Prvi ponedjeljak u svibnju” / “The First Monday in May” (Andrew Rossi, 2016.), nogometni “Barcelona: San o nogometnom savršenstvu” / “Barça Dreams” (Jordi Llompart, 2015.), kulinarski “Noma – najbolji restoran na svijetu”“Noma: My Perfect Storm” (Pierre Deschamps, 2015.), politička komedija Michaela Moorea “Gdje je sljedeća invazija” / “Where to Invade Next” (2015) itd.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here