Na 23. Sarajevo Film Festivalu jučer su dodijeljene nagrade najnovijeg izdanja Docu Rough Cut Boutiquea, radionice namijenjene dokumentarnim projektima u fazi grubog šnita, koju je ove godine pohodilo ukupno pet nefikcijskih ostvarenja.

Od pet predviđenih nagrada, njih čak tri osvojio je hrvatski projekt “Srbenka” u produkciji zagrebačkog Restarta (producenti Vanja Jambrović i Tibor Keser). Režiju filma potpisuje Nebojša Slijepčević (“Direkt”, “Gangster te voli”), dok se radnja koncentrira na mlade osobe srpske nacionalnosti, rođene nakon Domovinskog rata, koje su obilježene svojom nacionalnom pripadnošću.

“Srbenka” je došla do Nagrada HBO Adria i CAT&Docs u vrijednosti od dvije tisuće eura, kao i Nagrade Digtal Cube koja uključuje postprodukcijske usluge u vrijednosti 20 tisuća eura. Ostale nagrade otišle su mađarskim filmovima: “Ghetto Balboi” Árpáda Bogdána (pitching na ovogodišnjoj IDFA-i) i “Paying a Visit to Fortuna” Matyasa Kalmana (sudjelovanje na programu DOK Preview festivala DOK Leipzig).

Prethodni članak30. Nagrade Europske filmske akademije: Među odabranim naslovima i “La Chana” Lucije Stojević
Sljedeći članakDodijeljene nagrade 23. Sarajevo Film Festivala

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime