PočetnaVijesti"Jesu vaše bolje?" u službenoj konkurenciji 7. One Take Film Festivala

“Jesu vaše bolje?” u službenoj konkurenciji 7. One Take Film Festivala

-

Zagreb će uskoro (16. – 18. studenog) postati domaćinom 7. Međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru – One Take Film Festivala. Za glavnu nagradu – Grand Prix – ukupno će se boriti 28 filmova iz 19 zemalja svijeta, a u konkurenciji će se naći i jedan hrvatski dokumentarni film.

Riječ je o sedmominutnom filmu “Jesu vaše bolje?” (2013) u kojem redatelj Davor Borić prikazuje tipične prizore iz bračnog života svojih protagonista. Autora spomenutog dokumentarca pamtimo iz snimateljskog rakursa “Prolaza za Stellu” (2014., Factum), ali i autorskog s ovogodišnjeg Starigrad Paklenica Film Festivala (“Lijeričari i zdravičari”, 2013.). Zanimljivo, Boriću se u “Jesu vaše bolje?” pridružuje redateljica “Stelle” Ljiljana Šišmanović, i to u producentskoj ulozi.

Glavnu konkurenciju 7. OTFF-a pohodit će i dokumentarac J.P. Sniadeckog i Libbie Dine Cohn, “Javni park” / “People´s Park” (2012″, koji gledatelje vodi kroz šetnju javnim parkom u kineskom gradu Chengduu. Zagrepčani će uskoro na Human Rights Film Festivalu moći svjedočiti još jednom Amerikančevom doku-uratku – “The Iron Minstryju” (2014), a podsjećamo kako je upravo direktor HRFF-a Petar Milat njegov “Yumen” (2013) uvrstio u listu svojih najboljih dokumentarnih ostvarenja u 2013. godini.

Arrate Etxebarria, Paula García i David Romera napravili su petominutnu doku-dramu “Najljepša djevojka Aguilóna” / “La niña más guapa de Aguilón” (2013) o šetnji mlade djevojke ulicama Madrida, dok će program pod nazivom One Take In Space predstaviti “130919 – Portret Marine Abramović” / “130919 – A Portrait of Marina Abramovic” (2013), 3D eksperimentalno-dokumentarni film o konceptualnoj umjetnici Marini Abramović.

Sva festivalska događanja i ulaz na projekcije su besplatni, a sam OTFF se održava na pet lokacija: kinima Europa i Tuškanac, Cineplexx Centru Kaptol, Gliptoteci HAZU i izložbenom prostoru Greta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Rekordan broj hrvatskih dokumentaraca na 20. ZagrebDoxu

U zagrebačkom WOW baru danas je predstavljen program jubilarnog, 20. ZagrebDoxa.

“The Flats” Alessandre Celesije najbolji film 21. CPH:DOX-a

"The Flats" (2024) talijanske autorice Alessandre Celesije proglašen je najboljim filmom 21. CPH:DOX-a.

Filmovi po izboru članova HDFK-a na jubilarnom ZagrebDoxu

U sklopu 20. ZagrebDoxa prikazat će se filmovi po izboru članova HDFK-a, uz pomoć direktora festivala, Nenada Puhovskog.

Otvorene prijave za 25. Mediteran Film Festival

Otvorene su prijave za 25. Mediteran Film Festival, koji će ove godine biti održan od 8. do 12. listopada u Širokom Brijegu.

“Ljubav na prvu dijagnozu ili ‘Let iznad grličjeg gnijezda'” – U vrućici ekspresije

"Ljubav na prvu dijagnozu ili Let iznad grličjeg gnijezda" (2023.) Bartul Marušić izrađuje umalo opipljivima žarom i predanošću...

Otvorene prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma

Otvorene su prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Hrvatski projekt na Hot Docs Forumu

Hrvatski projekt "Autumn of the Patriarch" ruske autorice Ane Bogolubove, ušao je u industrijski dio festivala Hot Docs.

Dokukino KIC: Tjedan posvećen mentalnom zdravlju

U zagrebačkom Dokukinu KIC ovaj će tjedan biti posvećen filmovima koji imaju veze s mentalnim zdravljem.

20. ZagrebDox: Pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva…

Na ovogodišnji, 20. ZagrebDox (14.4. - 21.4.) dolaze pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva...

U Art-kinu predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma

U riječkom Art-kinu u utorak će biti organizirano predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma.