PočetnaVijesti6. Videoradionica za djecu i mlade u Kraljevici – "Od ideje do...

6. Videoradionica za djecu i mlade u Kraljevici – “Od ideje do realizacije”

-

Od petka, 25. srpnja pa sve do 1. kolovoza 2014. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici održavaju se četiri radionice ”Od ideje do realizacije” za igrani, dokumentarni i animirani film te filmska radionica za srednjoškolsku dob u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Sudionici radionica su djeca / autori filmova čiji su filmski radovi nagrađeni na 51. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i Osnovna škola Stjepana Kefelje iz Kutine te nagrađeni na 18. filmskoj reviji mladeži i 6th FourRiver Film Festivala, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Kako kažu organizatori, i ove godine se potvrdilo da je aktivni odmor dobar recept te da za tridesetak djece iz cijele Hrvatske nema bolje zabave od druženja s filmskom ekipom blizu mora. Obzirom da voditeljica revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza, Marija Ratković Vidaković, neumorno radi na promociji dječjeg i srednjoškolskog stvaralaštva, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, na radionici za srednjoškolski uzrast sudjeluje i Agnieszka Konarska iz Poljske, inače studentica animiranog filma.

Uz Agnieszku, polaznici radionice za srednjoškolski uzrast su: Stjepan Đaković iz filmske družine Bez Vizije iz Slavonskog Broda, Ivan Stjepan Lucić, Mirsad Mahmutovići Nadir Muhović iz MMC SKIG Gunja; Tina Štambuk iz Škole primjenjenih umjetnosti iz Splita; član filmske družine Bapatuljci iz Slatine, Tin Ostrošić i Almadovarovac iz Osijeka, Matej Jurković.

Voditelj radionice je Boris Poljak, jedan je od najistaknutijih hrvatskih autora eksperimentalnog i dokumentarnog filma te snimatelj i direktor fotografije.

Pod režiserskom palicom voditeljice Marine Zlatarić, profesorice iz OŠ Bartol Kašić iz Zagreba, radionicu za igrani film polaze: Stjepan Petković iz OŠ Ivanovec; Barbara Radoš iz družine K. Golik iz Fužina; Veronika Milinović i Nika Vahčić iz OŠ Većeslava Holjevca iz Zagreba; Marko Bičanić iz Blank_filmski inkubator Zagreb; Noa Nikolić iz Zagreba; Katarina Jukić i Katica Poplašen iz OŠ Rudeš iz Zagreba i Anamarija Špicar iz ŠAF, Čakovec.

Voditeljica Melita Forjan Horvatek iz Udruge Zag, Zagreb i ove godine vodi entuzijastične dokumentariste: Jana Šimunića iz OŠ Strahoninec, Čakovec te Martu Bregeš i Evu Matjašić iz FKVK Zaprešić.

Melita Sandrin i Jona Döring iz ŠAF, Čakovec; Marija Poljak iz Našica; Lovor Škarica, Borna Ivan Masnec i Luna Mayer iz Zagreba su predvodnici radionice za animirani film, koju vodi Jasminka Bijelić Ljubić, inače voditeljica iz Škole animiranog filma iz Čakovca.

U četvrtak, 31. srpnja u 21 sat u Nacionalnom centru za tehničku kulturu u Kraljevici polaznici radionice će predstaviti završne radove snimljene na radionicama, koje će zainteresirani imati prilike vidjeti i na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Rekordan broj hrvatskih dokumentaraca na 20. ZagrebDoxu

U zagrebačkom WOW baru danas je predstavljen program jubilarnog, 20. ZagrebDoxa.

“The Flats” Alessandre Celesije najbolji film 21. CPH:DOX-a

"The Flats" (2024) talijanske autorice Alessandre Celesije proglašen je najboljim filmom 21. CPH:DOX-a.

Filmovi po izboru članova HDFK-a na jubilarnom ZagrebDoxu

U sklopu 20. ZagrebDoxa prikazat će se filmovi po izboru članova HDFK-a, uz pomoć direktora festivala, Nenada Puhovskog.

Otvorene prijave za 25. Mediteran Film Festival

Otvorene su prijave za 25. Mediteran Film Festival, koji će ove godine biti održan od 8. do 12. listopada u Širokom Brijegu.

“Ljubav na prvu dijagnozu ili ‘Let iznad grličjeg gnijezda'” – U vrućici ekspresije

"Ljubav na prvu dijagnozu ili Let iznad grličjeg gnijezda" (2023.) Bartul Marušić izrađuje umalo opipljivima žarom i predanošću...

Otvorene prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma

Otvorene su prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Hrvatski projekt na Hot Docs Forumu

Hrvatski projekt "Autumn of the Patriarch" ruske autorice Ane Bogolubove, ušao je u industrijski dio festivala Hot Docs.

Dokukino KIC: Tjedan posvećen mentalnom zdravlju

U zagrebačkom Dokukinu KIC ovaj će tjedan biti posvećen filmovima koji imaju veze s mentalnim zdravljem.

20. ZagrebDox: Pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva…

Na ovogodišnji, 20. ZagrebDox (14.4. - 21.4.) dolaze pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva...

U Art-kinu predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma

U riječkom Art-kinu u utorak će biti organizirano predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma.